• darkblurbg

Heb je een volle, massieve haardos en verlang je naar meer luchtigheid?

Is slag en volume precies wat jouw steile haar nodig heeft?

Heeft jouw haar behoefte aan structuur en speelsheid?

Bestempel je jouw krullencoupe als onhandelbaar?

Wil je niets liever dan ’s ochtends opstaan met mooi haar?

Heb je geen zin om eerst uren voor de spiegel te staan voordat je haar enigszins zit?

Lukt het je niet je haar te temmen?

Het resultaat:

  • Natuurlijk vallend haar.
  • Een speelse haardos.
  • Meer structuur.
  • Een luchtige coupe.
  • Geprononceerde kruldefinities.
  • Makkelijk haar.
  • Meer volume zonder zwaarte.
  • Lange houdbaarheid van je kapsel.

Het antwoord: MCLEAN CURLSYS®.


Het geheim van krullen knippen

Al langere tijd was ik op zoek naar een mooie manier om krullen te knippen. Ik probeerde verschillende technieken uit, maar het geheim ontrafelde ik niet. Een krul heeft een zacht einde. Knipte ik de krul met de klassieke technieken, dan bleef er een afgehakte krul over. De coupe bleef massief, niet luchtig. Uitdunnen van de krullencoupe resulteerde in een chaotisch kapsel, met korte en lange haren die niet op elkaar aansloten.

 

MCLEAN CURLSYS®: gepatenteerde kniptechniek

In 2007 las ik een artikel in een vakblad over Brian McLean. Hij had een kniptechniek ontwikkeld en gepatenteerd in combinatie met speciale gepatenteerde scharen: MCLEAN CURLSYS®. Mijn eerste gedachte was ‘Het zal wel. Veel kappers beweren dat ze dé manier hebben gevonden om krullen te knippen’. Toch was ik benieuwd. Samen met mijn vrouw Sari besloot ik naar een show van hem te gaan in Amsterdam. We zaten vooraan, want ik wilde alles goed zien. Al na een paar minuten was ik overtuigd. Dit was het! De manier hoe hij zijn scharen vasthield, hoe hij massief haar omtoverde tot luchtige kapsels met volume, hoe hij verschillende technieken in één kapsel toepaste: hier wilde ik alles over leren.

 

Master of MCLEAN CURLSYS®

Ik volgde een tweedaagse basiscursus in de MCLEAN CURLSYS®-techniek. Tijdens de cursus knipte ik vooral het haar op oefenhoofden. Al snel paste ik de techniek ook toe in mijn salon Je bent mooi..!. Na jaren van trainen en het volgen van Masterclasses in alle 38 technieken, kreeg ik in 2014 de titel Master of MCLEAN CURLSYS®. Daarmee onderscheid ik me, want ik ben een van de weinigen die de titel in Nederland voert. Het knippen volgens deze techniek kostte me in het begin veel tijd, want het vergt een bepaalde handigheid van de schaar vasthouden, draaien en sluiten. Ook moest ik goed kijken welke techniek het beste aansloot op het haar en welke schaar daarbij hoorde. Vaak vroeg één coupe om meerdere technieken en dus meerdere scharen, omdat het haar in de lengtes meestal een andere structuur heeft dan bij de wortels. Bij het knippen met de MCLEAN CURLSYS®-techniek knip je bovendien zowel links- als rechtshandig: een hele uitdaging!

Afspraak maken?

Ben je benieuwd wat MCLEAN CURLSYS® voor jouw haar kan betekenen? Maak een afspraak en bel met 020 - 681 65 09 of 06 125 15 7 15

Maak direct een afspraak

Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren geannuleerd te worden, anders worden er kosten in rekening gebracht.

38 verschillende technieken

De MCLEAN CURLSYS®-kniptechniek bevat 38 verschillende technieken en drie curves: plat, rond en scherp. Elke techniek speelt in op specifieke eigenschappen van het haar, zoals de dikte en de krul. Kroeshaar heeft bijvoorbeeld een platte curve en knip ik met een andere techniek en een andere schaar dan pijpenkrullen, golvend haar, spiraalvormige krullen, fijne krullen, grove krullen of steil haar. Ik knip het haar in bundeltjes onder een bepaalde hoek. Hierdoor ontstaan er een soort van dakpannetjes die heel natuurlijk en vloeiend in elkaar overlopen.  

 

Voor alle haartypen

Ondanks de naam MCLEAN CURLSYS®, is de techniek veel breder inzetbaar dan voor alleen krullend haar. Het is een prachtige techniek voor élk haartype: van supersteil haar tot golvend haar, grove krullen of fijne krullen, kroeshaar of spiraalvormige krullen. De kniptechniek geeft structuur, luchtigheid, volume, mooie definities en speelsheid. Je kapsel gaat bovendien langer mee: ongeveer zes maanden.

 

Van rommelig tot elegant

Jaarlijks volg ik een tweedaagse Masterclass van Brian McLean en inmiddels is de MCLEAN CURLSYS®-kniptechniek een tweede natuur geworden. Ik zie precies wat jouw haar nodig heeft, welke technieken en scharen ik in kan zetten en hoe alle haartypen baat hebben bij de techniek. Ik kijk en bespreek wat bij jou past. Voor een rommelige coupe hanteer ik bijvoorbeeld verschillende technieken die bepaalde  botsingen creëren in je haar. Hierdoor krijgt jouw coupe een wildere uitstraling en een beachy look. Past een klassieker kapsel meer bij je, dan zet ik weer andere technieken in en geef ik je een elegante uitstraling die aansluit bij jouw persoonlijkheid.

 

Unieke combinatie

Bij Je bent mooi..! combineer ik het knippen met MCLEAN CURLSYS® regelmatig met de klassieke kniptechniek. De klassieke kniptechniek geeft een goede basis en een goed model, waar MCLEAN CURLSYS® vooral structuur geeft. Door de twee technieken te combineren, creëer ik de mooiste resultaten voor jouw haar. Met MCLEAN CURLSYS® blijft je haar bovendien ongeveer zes maanden in model zitten. Daardoor wissel ik vaak af tussen deze kniptechniek en de klassieke kniptechniek.

**Reviews**

Truus Horsten (67), Hoogwoud

“Mijn steile haar was vaak slecht geknipt. Ik kon er niets mee. Mijn dochter stelde voor om eens naar Ronald te gaan. Zij had goede ervaringen bij hem. Ik bezoek Je bent mooi..! nu alweer zo’n zeven of acht jaar. Ronald besteedt aandacht aan mijn haar en heeft zijn eigen stijl ontwikkeld. Door zijn bijzondere kniptechniek zit mijn haar altijd goed. De kappersbezoekjes zijn een uitje en ik heb er de reistijd voor over. Die is 45 tot 90 minuten, afhankelijk van de files. Ronald heeft een brede belangstelling en we hebben altijd een gespreksonderwerp. Omdat hij soms alleen in de salon staat, wordt hij wel eens afgeleid door de telefoon of mensen die binnenlopen, maar ik stoor me daar niet aan.”

Wouter de Jong (35), consultant, Amersfoort

“Ik heb dik haar met slag en ga gemiddeld een keer in de twee maanden naar Je bent mooi..!. Mijn vriendin woonde om de hoek bij de salon en zodoende ben ik een keer binnengestapt. Dat zal ongeveer vijf of zes jaar geleden zijn geweest. Ik herinner me de eerste afspraak nog goed. Met name het leuke en interessante gesprek dat ik met Ronald heb gevoerd. Hij is niet alleen een goede kapper die begrijpt wat ik wil, ik kan met hem over alle onderwerpen praten tijdens het uur dat ik daar zit. Of dat nu over mijn carrière is of over mijn relatie. Ik zie de bezoekjes echt als een uitje.”

Ravind Raniga

I visited Je bent mooi..! while visiting Amsterdam and had a mens MCLEAN CURLSYS® cut from Ronald. I am extremely pleased with the result, certainly one of my best cuts in the past 5 years of having long hair. Much more volumous and wild, and have had loads of compliments. Thanks so much Ronald! Will definitely return when I'm next in Amsterdam.


Ben je benieuwd hoe anderen ons waarderen? Lees dan onder de knop Reviews hoe zij ons beoordelen.   Reviews