• darkblurbg

Het team

Mijn naam is Ronald Julsing en ik ben de eigenaar van Je bent mooi..!. Naast mij bestaat het team van Je bent mooi..! uit een aantal vaste gezichten: mijn vrouw en mede-eigenaar Sari Soikkeli en mijn rechterhand Janine de Gram. Sari zorgt er als gastvrouw voor dat het jou aan niets ontbreekt tijdens je bezoek aan de salon. Terwijl Janine en ik ons volledig richten op jou en je haar, richt Sari zich daarnaast ook op de uitstraling en aankleding van de zaak.

Ronald Julsing

Over mij

Ik ben van de hippiegeneratie. Mijn lange haar heb ik inmiddels verruild voor een kortere coupe, maar ik ken de uitdagingen van het zoeken naar een goed kapsel én een goede kapper. Toen ik opgroeide heb ik veel kappers uitgeprobeerd en is mijn haar vaak verknipt. Zo vaak, dat ik besloot dat ik dat zelf toch echt beter kon dan die kappers. Ik bleek er talent voor te hebben. Ik startte met mijn eigen haar, het haar van mijn zusjes en van vrienden. Mijn soort van bijbaantje ging als een lopend vuurtje, want al snel werd ik ook opgebeld door vreemden. Dat was in het begin best eng, maar ik deed het en het ging goed. Bovendien: ik vond het leuk om te doen! Zo leuk, dat ik op mijn 17de besloot te stoppen met de HTS.

 

Op mijn 18de ging ik in dienst. Het was de eerste generatie waarbij dienstplichtigen hun lange haar mochten houden. Al snel wisten de mannen van de kazernes me te vinden, knipte ik in al mijn vrije uren en bleef mijn klantenkring groeien. Na mijn diensttijd reisde ik al liftend en knippend door Europa. Wat een bijzondere tijd was dat! Met alleen een ondernemersdiploma op zak, besloot ik vervolgens naar de kappersschool te gaan. Hier leerde ik alle klassieke technieken, waaronder watergolven en werken met rollers. Ik voelde me er niet thuis en had een andere visie op haar knippen. Ik wilde haar knippen op zo’n manier dat het eruit zag alsof iemand nooit naar de kapper ging. Mijn doel was het creëren van een natuurlijk vallend kapsel dat bij de persoon paste, lang in model bleef en weinig onderhoud vereiste. Die visie samen met het technisch knippen is nog altijd het uitgangspunt bij Je bent mooi..!. Zowel voor mij als voor Janine.

Leuk om te weten

  • Ik houd van lekker eten en lust alles. Net als met haar, kies ik ook bij voedsel voor puur, vers en natuurlijk, zonder tierelantijnen. Eten is goed als het met liefde wordt klaargemaakt door mensen met passie.
  • Elk voorjaar vertrekken Sari en ik naar Italië. We houden van het land, het goede eten en de mooie wijnen.
  • Finland is onze zomerbestemming en het land waar Sari vandaan komt. Natuur, schoonheid en puurheid staan hier centraal. Het is voor ons een perfecte omgeving om op te laden en nieuwe inspiratie op te doen.
  • Ik ben een rasechte optimist en ben niet gevoelig voor stress.
  • Voor mij is niet gauw iets onmogelijk. Ik zie overal een uitdaging in.

Over Janine

Janine de Gram (26) is alweer een hele tijd een vast gezicht en aanspreekpunt bij Je bent mooi..!. Van 2016 tot 2018 liep ze 2 jaar stage bij Ronald in de salon en sinds maart 2018 is ze in dienst. Janine werkt parttime op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Janine: “Van kinds af aan was ik al bezig met haar en deed ik het haar van vriendinnetjes. Toch ging ik eerst een andere richting op met de studie voor onderwijsassistente. Dat bleek niet bij me te passen. Ik ben gaan doen wat ik echt wilde doen en geswitcht naar de kappersopleiding. Ik houd van het kappersvak, van mensen blij maken en de snelle resultaten die je ziet. Toen ik een stageplek zocht heb ik meerdere salons online opgezocht. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om bij Ronald stage te lopen omdat de salon er erg verzorgd uitziet, hij met natuurlijke producten werkt en ook make-up doet. Wat me vooral over de streep heeft getrokken is de MCLEAN CURLSYS®-techniek die hij toepast. Die techniek wilde ik erg graag leren en er zijn maar weinig salons die dit doen. Inmiddels heb ik een 4-daagse cursus bij Brian McLean achter de rug en ben nu ook een gekwalificeerd MCLEAN CURLSYS® kapper.”

 

Janine is erg ondernemend en blijft zichzelf graag ontwikkelen in het kappersvak. Ze volgt regelmatig trainingen, presentaties en seminars, zowel online als offline. Ook de trends houdt ze bij, maar niet om ze klakkeloos op elke klant toe te passen. Ze vindt het interessanter om op de hoogte te blijven van nieuwe technieken. Bij JOICO heeft ze een specialisatie blondkleuringen gevolgd, een training over het corrigeren van een kleuring en producttrainingen op het gebied van verzorging en styling. Ook bij de andere merken (Mediceuticals en NATULIQUE) heeft ze verschillende trainingen gevolgd en bij Mink Beauty Concepts heeft ze van visagist Niels Jansen veel geleerd over make-up. Janine: “Ronald zelf is misschien nog wel de grootste leerschool. Met al zijn kennis van technieken en kleuringen leer ik elke dag weer iets nieuws. Bijvoorbeeld over black hair, steil of juist krullend haar, hoe je fijn haar volume geeft of vol haar juist luchtiger knipt, maar ook hoe je het beste lagen in het haar maakt en technieken voor een pony. Ook op make-upgebied heeft Ronald me veel geleerd. Ik adviseer nu zelf ook klanten en vind het erg leuk om te doen. Make-up maakt een look helemaal af.” Janine heeft inmiddels haar eerste 4-daagse MCLEAN CURLSYS®-training gevolgd, waar Ronald haar met zijn theoretische kennis al goed op had voorbereid.

In de toekomst wil Janine heel graag zelf een salon. “Het ondernemen spreekt me erg aan. Het lijkt me leuk en uitdagend een eigen draai te geven aan het reilen en zeilen van een salon. Ik kan me goed vinden in de visie van Je bent mooi..!, waarbij een kapsel echt wordt opgebouwd en altijd hetzelfde begin- en eindpunt heeft. Ook de manier van kleuren is uniek. In de salon werken we alleen met de basiskleuren rood, blauw en geel en deze worden voor iedereen gemengd volgens een eigen receptuur. Dat leer je niet op elke kappersschool!”