• darkblurbg

Het team

Mijn naam is Ronald Julsing en ik ben de eigenaar van Je bent mooi..!. Naast mij bestaat het team van Je bent mooi..! uit een aantal vaste gezichten: mijn vrouw en mede-eigenaar Sari Soikkeli, Janine de Gram en Ysa Lode. Sari zorgt er als gastvrouw voor dat het jou aan niets ontbreekt tijdens je bezoek aan de salon. Terwijl Ysa, Janine en ik ons volledig richten op jou en je haar, richt Sari zich daarnaast ook op de uitstraling en aankleding van de zaak.

Ronald Julsing

Over mij

Ik ben van de hippiegeneratie. Mijn lange haar heb ik inmiddels verruild voor een kortere coupe, maar ik ken de uitdagingen van het zoeken naar een goed kapsel én een goede kapper. Toen ik opgroeide heb ik veel kappers uitgeprobeerd en is mijn haar vaak verknipt. Zo vaak, dat ik besloot dat ik dat zelf toch echt beter kon dan die kappers. Ik bleek er talent voor te hebben. Ik startte met mijn eigen haar, het haar van mijn zusjes en van vrienden. Mijn soort van bijbaantje ging als een lopend vuurtje, want al snel werd ik ook opgebeld door vreemden. Dat was in het begin best eng, maar ik deed het en het ging goed. Bovendien: ik vond het leuk om te doen! Zo leuk, dat ik op mijn 17de besloot te stoppen met de HTS.

 

Op mijn 18de ging ik in dienst. Het was de eerste generatie waarbij dienstplichtigen hun lange haar mochten houden. Al snel wisten de mannen van de kazernes me te vinden, knipte ik in al mijn vrije uren en bleef mijn klantenkring groeien. Na mijn diensttijd reisde ik al liftend en knippend door Europa. Wat een bijzondere tijd was dat! Met alleen een ondernemersdiploma op zak, besloot ik vervolgens naar de kappersschool te gaan. Hier leerde ik alle klassieke technieken, waaronder watergolven en werken met rollers. Ik voelde me er niet thuis en had een andere visie op haar knippen. Ik wilde haar knippen op zo’n manier dat het eruit zag alsof iemand nooit naar de kapper ging. Mijn doel was het creëren van een natuurlijk vallend kapsel dat bij de persoon paste, lang in model bleef en weinig onderhoud vereiste. Die visie samen met het technisch knippen is nog altijd het uitgangspunt bij Je bent mooi..!. Zowel voor mij als voor Ysa en Janine.

Leuk om te weten

  • Ik houd van lekker eten en lust alles. Net als met haar, kies ik ook bij voedsel voor puur, vers en natuurlijk, zonder tierelantijnen. Eten is goed als het met liefde wordt klaargemaakt door mensen met passie.
  • Elk voorjaar vertrekken Sari en ik naar Italië. We houden van het land, het goede eten en de mooie wijnen.
  • Finland is onze zomerbestemming en het land waar Sari vandaan komt. Natuur, schoonheid en puurheid staan hier centraal. Het is voor ons een perfecte omgeving om op te laden en nieuwe inspiratie op te doen.
  • Ik ben een rasechte optimist en ben niet gevoelig voor stress.
  • Voor mij is niet gauw iets onmogelijk. Ik zie overal een uitdaging in.

Over Ysa

Ysa Lode (19) studeert aan de ROC Kappersopleiding in Amsterdam en loopt sinds oktober 2016 stage bij Je bent mooi..!. Ze is op dinsdag en vrijdag in de salon. Ysa: “Mijn werkzaamheden in de salon bestaan vooral uit wassen, uitgroei kleuren, föhnen en klanten voorzien van koffie of thee. Af en toe knip ik ook, maar Ronald traint mij hier nog in, want zijn kniptechniek is anders dan ik op school leer. Zelf heb ik krullen en ben ik regelmatig verknipt door andere kappers. Ronald kijkt hoe elke haar valt en hoe het opdroogt. Tijd is van ondergeschikt belang. In andere kapsalons staat er vaak een half uur voor het knippen, bij Je bent mooi..! wordt er niet gekeken naar de tijd. Sinds Ronald mijn haar knipt, valt het perfect. Ik ben ook fan van de natuurlijke producten waarmee we in de salon werken, omdat ik bij mezelf en bij klanten echt verschil zie in de kwaliteit van het haar, de kleuringen en de eindresultaten. In de salon helpen we mensen en we maken ze blij, dat is voor mij het mooie aan het kappersvak.”


Over Janine

Janine de Gram (25) heeft eerst 2 jaar stage gelopen bij Je bent mooi..! en is sinds een jaar in dienst. Ze werkt parttime op woensdag, donderdag en zaterdag. Janine: “Van kinds af aan was ik al bezig met haar en deed ik het haar van vriendinnetjes. Toch ging ik eerst een andere richting op met de studie voor onderwijsassistente. Dat bleek niet bij me te passen. Ik ben gaan doen wat ik echt wilde doen en geswitcht naar de kappersopleiding. Ik houd van het kappersvak, van mensen blij maken en de snelle resultaten die je ziet. Toen ik een stageplek zocht heb ik meerdere salons online opgezocht. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om bij Ronald stage te lopen omdat de salon er erg verzorgd uitziet, hij met natuurlijke producten werkt en ook make-up doet. Wat me vooral over de streep heeft getrokken is de MCLEAN CURLSYS®-techniek die hij toepast. Die techniek wil ik erg graag leren en er zijn maar weinig salons die dit doen. In de toekomst hoop ik fulltime te kunnen werken en wie weet als zelfstandige aan de slag te gaan bij Je bent mooi..!, bijvoorbeeld door het huren van een stoel.”